Om at være tryg og sikker i min verden

ARACA® Snak™ nr. 113 – 30/3-2024 🇩🇰💥
3 minutter i selskab med Anna Helene og Anders Christian der snakker om at være tryg og sikker i min verden.

Hovedbudskaberne i lørdagssnakken i dag er:

  1. Vigtigheden af at være åben for hjælp: Budskabet understreger, at man altid kan finde hjælp, uanset livets retning. At vælge at tro på, at mennesker er hjælpsomme, er et positivt udgangspunkt.
  2. Overvinde frygt for at gøre noget nyt: Snakken peger på, at frygten for at afvige fra det velkendte kan overvindes ved at støtte sig til andre og huske, at der altid er hjælp at hente.
  3. Udfordre den individuelle overbevisning om at skulle klare alt selv: Der tales om den stærke overbevisning nogle har om, at man skal kunne klare alt selv, og hvordan det kan hindre os i at bede om hjælp.
  4. Se styrken i at bede om hjælp: At bede om hjælp ses ikke som en svaghed, men som en styrke. Det kan øge kapaciteten til at løse problemer ved at bringe flere hjerner og perspektiver i spil.
  5. Fordelene ved samarbejde: Samarbejde og det at dele opgaver eller problemer med andre kan føre til bedre løsninger, end hvis man arbejdede alene. “To plus to giver nogle gange mere end fire” illustrerer, hvordan samarbejde kan forstærke resultaterne.
  6. Opfordring til at bede om hjælp: Der er en klar opfordring til lytterne om at tage skridtet og bede om hjælp, hvilket kan føre til et mere trygt og sikkert liv.

Samlet set opfordres der til et mindset, hvor samarbejde, åbenhed for hjælp og det at udfordre sig selv og sine overbevisninger ses som nøgler til et rigere og mere understøttende fællesskab.

Se og hør lørdagssnakken her

Og på vores sociale medier.

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #Psykologisktryghed
#ACTMatrix
#Coaching

Skriv et svar