Om alt hvad jeg gør er et valg

ARACA® Snak™ 9/9-2023 🇩🇰

3 minutter i selskab med Anna Helene og Anders Christian der snakker om at alt hvad jeg gør er et valg.

Denne uges ARACA® lørdagssnak illustrerer vigtige koncepter inden for ACT Matrix Coaching og valget mellem reaktioner på udløsende begivenheder. Det beskriver også, hvordan man kan stoppe op og overveje ens reaktioner for at træffe mere bevidste valg i stedet for at reagere på autopilot.

Her er de tre hovedpunkter i punktform fra ARACA® lørdagssnakken:

1. Valget om at reagere på triggere:Den første del handler om at erkende, at vi har et valg i, hvordan vi reagerer på udløsende situationer eller triggere. Vores underbevidsthed kan reagere hurtigere end vores bevidsthed, og nogle gange reagerer vi vredt, når vi egentlig er bange.

2. Eksempel på vrede og autopilotreaktion: Et konkret eksempel på vrede beskrives, hvor hovedpersonen blev irriteret og vred på autopilot uden at tænke nærmere over situationen. Dette illustrerer, hvordan vi nogle gange reagerer uden at tænke nærmere over det.

3. Vælge at stoppe op og overveje reaktion: Det tredje punkt handler om at bremse vredens autopilotreaktion, stoppe op og tage et øjeblik til at overveje, om vreden er berettiget. Det fremhæves, at vi har valget lige inden vi reagerer, og at vi kan vælge en anden respons ved at tænke over situationen i den samlede kontekst.

Livet elsker dig ❤️

Anna Helene Hjort 💃

ARACA® – det handler om dig.™

#psykologiskfleksibilitet #psychologicalflexibility #psykologisktryghed #psychologicalsafety #coaching #ACTMatrix #ACT #ARACA

Skriv et svar