ANTAGELSER

ANTAGELSER

En executive coach fortalte engang denne historie til en klient var meget bekymret for ting der kunne gå galt:

Vise mænd begav sig ud på en rejse, for selv om de blev betragtet som kloge i deres eget land, var de ydmyge nok til at håbe, at rejser ville udvide deres sind.

De var knap nok kommet over til et nyt naboland, da de for første gang så en skyskraber i det fjerne. Hvad kunne dette enorme objekt være, spurgte de sig selv? Det åbenlyse svar ville have været: gå op og find ud af det. Men nej, det kan være for farligt. Tænk nu, hvis der var noget, der eksploderede, hvis man nærmede sig?

Det var meget klogere at beslutte, hvad det var, før man fandt ud af det. Forskellige teorier blev fremsat, undersøgt og på baggrund af deres tidligere erfaringer forkastet. Endelig blev det bestemt, også på grundlag af tidligere erfaringer, som de havde rigeligt af, at den pågældende genstand, uanset hvad den var, kun kunne have været anbragt der af rumvæsner.

Dette førte dem til den konklusion, at det ville være mere sikkert at undgå dette land helt. Så de tog hjem igen efter at have tilføjet noget til deres erfaringsbase:

Antagelser påvirker observationerne.
Observationerne avler overbevisninger.
Overbevisninger giver erfaringer.
Erfaringer genererer adfærd,
hvilket igen bekræfter antagelserne,

Og virkeligheden ?

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

Med ACT Matrix coaching beskæftiger du dig altid med virkeligheden som den er.

#Psykologiskfleksibilitet #Psykologisktryghed #ACTMatrix #Coaching

Skriv et svar