Vidste du det?

Vidste du det?

Planlægning af rejser øger din mentale sundhed.

Planlægning af en rejse kan have en positiv indvirkning på mental sundhed, selv uden faktisk at tage afsted. Forskning indikerer, at forventningens glæde ved at planlægge en ferie kan øge en persons lykkefølelse betydeligt. Dette fænomen understøttes af en undersøgelse, der fandt, at forventningen om en kommende ferie kan forbedre en persons samlede velbefindende og tilfredshed med livet (Kumar & Gilovich, 2014).

Den positive psykologiske effekt af rejseplanlægning kan tilskrives flere faktorer. For det første giver det folk noget at se frem til, hvilket kan skabe en følelse af spænding og optimisme. For det andet kan selve processen med at planlægge og fantasere om rejsen give et midlertidigt flugt fra dagligdagens stress og rutine, hvilket kan reducere stress og øge lykke. Desuden kan planlægning af en rejse fremme følelser af selvrealisering og personlig vækst ved at forberede sig på nye oplevelser og eventyr.

Selvom den faktiske rejse kan tilbyde de mest direkte fordele for mental sundhed gennem oplevelser, hvile og forandring fra hverdagen, viser forskningen, at processen med at planlægge en rejse i sig selv kan være en kilde til lykke og forbedret mental velbefindende.

Disse fund peger på vigtigheden af at have noget positivt at se frem til, og de understreger, hvordan selv små handlinger som at drømme om eller planlægge en fremtidig rejse kan have betydelige positive effekter på vores mentale sundhed.

♥️ Livet elsker dig Anna Helene Hjort

ICF og ACT Matrix Coach

ARACA® – det handler om dig.™

Referencer:

– Kumar, A., & Gilovich, T. (2014). To do or to have? That is the question. Journal of Personality and Social Psychology, 97(6), 1193-1202.

Skriv et svar