Vidste du det?

Vidste du det?

Lyt til fuglesang og styrk dit mentale velvære

Lytning til fuglesang er blevet identificeret som en potentiel kilde til psykologisk velvære og forbedring af koncentrationen. Forskning understøtter ideen om, at blot at være i nærheden af fugle og lytte til deres sang kan forbedre ens humør. En undersøgelse offentliggjort i BioScience rapporterer, at mennesker, der er eksponeret for rigere fuglesang og større biodiversitet, oplever lavere niveauer af stress og angst (Cox et al., 2017). Dette understøtter tanken om, at naturlige lyde, herunder fuglesang, kan have en beroligende effekt på mennesket.

Desuden har forskning inden for miljøpsykologi vist, at naturlige lyde, såsom fuglesang, kan fremme afslapning og forbedre kognitiv funktion, hvilket indikerer at disse lyde kan forbedre arbejdsfokus (Ratcliffe et al., 2013). Det antyder, at selv når man ikke er i stand til at være udenfor i naturen, kan lytte til optagelser af fuglesang tilbyde nogle af de samme mentale sundhedsfordele.

Selvom direkte interaktion med naturen og fugle sandsynligvis tilbyder de mest betydelige mentale sundhedsfordele, som det indebærer fysisk tilstedeværelse udendørs, indikerer forskningen, at også indirekte naturerfaringer, såsom at lytte til fuglesang gennem optagelser, kan være gavnlige. Dette er særligt relevant i urbane miljøer, hvor direkte adgang til natur og biodiversitet kan være begrænset.

Sammenfattende tyder eksisterende forskning på, at fuglesang ikke kun kan forbedre humøret, men også understøtte mental sundhed og kognitiv funktion, hvilket gør det til en værdifuld ressource for dem, der søger at forbedre deres velbefindende og arbejdsfokus.

♥️ Livet elsker dig

Anna Helene Hjort

ICF og ACT Matrix Coach

ARACA® – det handler om dig.™

Referencer:

– Cox, D.T.C., Shanahan, D.F., Hudson, H.L., Plummer, K.E., Siriwardena, G.M., Fuller, R.A., Anderson, K., Hancock, S., & Gaston, K.J. (2017). Doses of Neighborhood Nature: The Benefits for Mental Health of Living with Nature. BioScience, 67(2), 147-155.

– Ratcliffe, E., Gatersleben, B., & Sowden, P.T. (2013). Bird sounds and their contributions to perceived attention restoration and stress recovery. Journal of Environmental Psychology, 36, 221-228.

Skriv et svar