Vrede og stress

Vrede og stress

Hovedkonklusionerne fra søndagens youtube-session om ACT Matrix Coaching og dens anvendelse til håndtering af vrede og reduktion af stress inkluderer:

1. Identifikation af Følelser

 • Vrede og angst identificeres som to primære følelser, der kan være vanskelige at håndtere. Vrede kan ofte dække over underliggende følelser af angst eller bekymring.

2. Forståelse af Triggere:

 • Diskussionen fokuserer på at identificere, hvad der udløser vrede og angst i sociale kontekster, såsom på arbejdspladsen. Det kan være situationer, hvor man føler sig overvældet, ikke værdsat, eller frygt for at fejle.

3. ACT Matrix som Værktøj:

  • ACT Matrix bruges til at plotte følelser, tanker, og adfærd i forbindelse med vrede og angst. Dette hjælper med at skabe klarhed over, hvordan disse følelser opstår og påvirker adfærd.

  4. Betydningen af Selvbevidsthed:

  • At blive mere opmærksom på egne indre processer og følelser er essentielt for at kunne håndtere vrede og angst effektivt. Dette inkluderer at anerkende følelser, før de eskalerer til uønsket adfærd.

  5. Anvendelse af Bevidste Strategier:

  • Forskellige strategier for at håndtere vrede og angst blev foreslået, såsom at tage dybe åndedræt, anvende koldt vand i ansigtet for at “nulstille” eller øjeblikkeligt at ændre fokus.

  6. Vigtigheden af Kommunikation:

  • At udtrykke følelser på en konstruktiv måde, lytte til hinanden, og praktisere respektfuld kommunikation kan reducere vrede og angst i sociale situationer.

  7. Fælles Formål og Samarbejde:

  • At arbejde mod et fælles formål og være opmærksom på kollegers velvære kan skabe et tryggere og mere positivt arbejdsmiljø.

  8. Personlig og Kollektiv Handling:

  • Aktivt at vælge handlinger, der fremmer velvære og reducerer stress, både individuelt og kollektivt, understreges som afgørende for at håndtere vrede og angst.

  Se sessionen og oplev dine egne “AHA” moments lige her:

  Interesseret i at prøve en personlig ACT Matrix Coaching session og fornemme hvordan det virker?

  Så kontakt mig her:

  ♥️ Livet elsker dig
  Anna Helene Hjort
  ICF og ACT Matrix Coach
  ARACA® – det handler om dig.™

  #Psykologiskfleksibilitet #Psykologisktryghed #ACTMatrix #Coaching

  Skriv et svar