7 AHA-øjeblike om håndtering af vrede

7 AHA-øjeblikke om håndtering af vrede:

 1. ACT Matrixens Relevans for Grupper: Indsigten i, at ACT Matrixen ikke kun anvendes individuelt, men også kan tilpasses til at håndtere vrede i gruppesammenhænge, hvor fælles mål og handlinger diskuteres.
 2. Fælles Formål:
  Erkendelsen af, at et fælles mål om at lære at håndtere vrede kan føre til mere glæde og velvære for alle involverede.
 3. Vredens Udtryk:
  AHA-øjeblikket om, at vrede kan komme til udtryk på forskellige måder, herunder direkte verbalt udtryk eller mere indirekte gennem kropssprog, og hvordan disse reaktioner påvirker de sociale dynamikker.
 4. Trigger Identifikation:
  Indsigten i, at forståelse og anerkendelse af hvad der udløser vreden, kan være et nøgleelement i at håndtere den mere effektivt.
 5. Fairness Programmet:
  AHA-øjeblikket om at identificere “fairness-programmet” som en underliggende mekanisme, der automatisk aktiveres ved oplevelser af uretfærdighed, og hvordan dette program styrer vores reaktioner.
 6. Nysgerrighed som Redskab: Erkendelsen af, at ved at blive nysgerrig på ens egne reaktioner og følelser, kan man pause og vælge en mere konstruktiv respons i stedet for automatisk at reagere.
 7. Konstruktiv Kommunikation og Handling: AHA-øjeblikket i at forstå betydningen af respektfuld og konstruktiv kommunikation og handlinger, der kan forebygge konflikteskalering og fremme fælles glæde og velvære. Dette omfatter teknikker som dyb vejrtrækning, at bevare roen, og at fokusere på opgaven frem for personen.

Disse øjeblikke danner til sammen en kraftfuld indsigt i, hvordan man kan tilgå og håndtere vrede på en måde, der fremmer personlig og fælles velvære og undgår unødvendig konflikt.

Se ACT Matrix sessionen her:

https://www.crowdcast.io/c/esley5ii4id0

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #Psykologisktryghed #ACTMatrix #Coaching

Skriv et svar