Om at starte og slutte dagen med selvkærlighed og påskyndelse.

ARACA® Snak™ nr. 114 – 6/4-2024 🇩🇰💥
3 minutter i selskab med Anna Helene og Anders Christian der snakker om at starte og slutte dagen med selvkærlighed og påskyndelse.

Hovedbudskaberne i lørdagssnakken i dag er:

  1. Start og afslut dagen med selvkærlighed: Betydningen af at begynde og slutte hver dag med at elske og påskønne sig selv understreges. Dette omfatter at vågne op med positiv selvsnak og at afslutte dagen med taknemmelighed for de oplevelser, man har haft.
  2. Vigtigheden af at være tilfreds med sig selv: Der lægges vægt på, at det er afgørende at være tilfreds med, hvem man er, selv i mødet med fysiske eller mentale “dæller” og “rynker”. At acceptere og elske sig selv som man er, uden at se det som egoistisk.
  3. Selvkærlighed som grundlag for at elske andre: Ideen om, at man skal kunne elske sig selv, før man fuldt ud kan elske og hjælpe andre, bliver fremhævet. Selvkærlighed ses som fundamentet for at kunne yde positiv indflydelse i verden omkring sig.
  4. Personlig udvikling og accept: Der tales om personlig udvikling og vigtigheden af at acceptere sig selv og sine begrænsninger, hvad enten de er født med dem eller opstået gennem livet. Budskabet er, at man er “god nok” som man er, og at dette selvaccept er nøglen til et lykkeligt liv.
  5. Lev i nuet og værdsæt livet: Der opfordres til at leve i nuet, værdsætte de små ting i livet, og huske på, at det er vigtigt at tage sig tid til selvros og selvpleje. Dette kan ses i anekdoter og eksempler på, hvordan en simpel handling som at sige “jeg elsker dig” til sig selv kan føre til lykke og latter.
  6. Taknemmelighed og påskønnelse: Budskabet om at udtrykke taknemmelighed, både for de store og små ting i livet, som for eksempel en god nats søvn, bliver gentaget. Dette bidrager til en generel følelse af lykke og tilfredshed.Samlet set fremhæver indlægget vigtigheden af selvkærlighed, positivitet, og taknemmelighed som nøglekomponenter til et lykkeligt og tilfredsstillende liv.

Se og hør lørdagssnakken her

Og på vores sociale medier.

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #Psykologisktryghed #ACTMatrix #Coaching

Skriv et svar