VREDE 💥

VREDE💥
“Lyt lige til dette: Intet i virkeligheden, intet i livet, intet i verden kan gøre mig vred. Jeg har reflekteret en hel del over dette…

Al vreden findes faktisk kun inde i mig selv, Jeg vil understrege ordet al.
Al, al, al vreden er kun i mig selv!

Da jeg først forstod dette, ændrede mit liv sig 180 grader. Virkeligheden er ikke vred. Virkeligheden er ikke problematisk. Hvis jeg ikke havde mit sind, ville der ikke være nogen problemer.

Alle problemerne eksisterer kun i mit sind. Alle problemer er skabt af mit sindelag i sammenspillet med min ydre verden: mine tanker, følelser, emotioner, fysiologi, min afledte adfærd og konsekvenserne heraf.

Forleden var der en der spurgte mig: ‘Er der slet ikke nogen problemer der kun eksisterer i virkeligheden, og ikke i mig?’ ‘Hvis vi tager den derfra, hvor er problemet så? Der er intet problem!’, svarede jeg.

For mig er dette en erkendelse der er så enkel, at selv et syv-årigt barn kan forstå det. Men jeg har mødt mennesker, der er læger, ingeniører, revisorer, og alt muligt andet og de har aldrig forstået det. De tog det for givet at der findes masser af problemer ude i verden.

Med ‘problemer’ mener jeg noget der gør dig vred; giver det mening? Jeg gentager lige: Med ‘problemer’ mener jeg noget, der gør dig vred. Vi tror at problemerne findes ude i verden. Vi tror at det er de ‘andres’ skyld. Vi tror at de eksisterer ude i livet.
Men, Nej, Nej, Nej. De skabes inde i de ‘andres’ sind også. Så simpelt er det. Intet udefra har magten til at gøre mig vred”. Det sørger jeg helt selv for.
Forunderligt, ikke sandt?

Dejlig dag til dig 💥

De bedste hilsner
ARACA® – det handler om dig.™
Anna Helene Hjort 💃

psykologiskfleksibilitet #psychologicalflexibility #psykologisktryghed #psychologicalsafety #coaching #ACTMatrix.dk #ACT #ARACA.dk

Skriv et svar