PSYKOLOGISK FLEKSIBILITET?

PSYKOLOGISK FLEKSIBILITET?

Vidste du, at ny forskning viser, at psykologisk fleksibilitet er den vigtigste enkeltfærdighed for mental sundhed og følelsesmæssigt velvære (Hayes, Ciarrochi, Hofmann, Chin og Sahdra, 2022)?

https://contextualscience.org/publications/ciarrochi_sahdra_hofmann_hayes_2022

Hvorfor interessere sig for psykologisk fleksibilitet?

For dem, der har mentale udfordringer, er stresset, udbrændt, på grænsen til en sygemelding eller lige raskmeldt efter et sygdomsforløb med angst, depression, afhængighed eller andre psykiske problemer, hjælper træning i psykologisk fleksibilitet individer med at komme tilbage og håndtere hverdagen. Kort sagt: komme godt videre mere effektivt og leve det liv, de ønsker at leve.

“Psykologisk fleksibilitet giver mig mulighed for at stoppe med at kæmpe mod mig selv og orientere mit liv i en meningsfuld retning. Den er er altid tilgængelig for mig lige her og nu. Og ligesom enhver anden færdighed, jo mere jeg træner, jo bedre bliver jeg.” (Klinisk psykolog og Professor Steven C. Hayes Ph.D.)

Hvad er psykologisk fleksibilitet?

Psykologisk fleksibilitet er et individs evne til at opføre sig på en måde, der bringer glæde og velvære, selv når ubehagelige tanker dukker op indeni. I praksis giver det mig mulighed for at bemærke ny adfærd. Når jeg er ufleksibel, lægger jeg ikke mærke til alle de forskellige ting, jeg kan gøre i min nuværende situation. Psykologisk fleksibilitet hjælper på den anden side mennesker med at udlede og opdage ny adfærd, selv når de har alle mulige uønskede tanker og følelser. Det giver mig mulighed for tage disse ting med mig og bevæge mig hen imod dem eller det, der er vigtigt for mig.

Hvordan øger jeg min psykologiske fleksibilitet?

ACT Matrix Træning med en certificeret ACT Matrix Coach er en af mulighederne for at få en simple proces, komme hurtigt igang og opnå resultater:

https://www.linkedin.com/in/anna-helene-hjort-393739a9

Kontakt mig her for en demo-session:

Livet elsker dig ❤️
Anna Helene Hjort 💃
ARACA® – det handler om dig.™

#psykologiskfleksibilitet #psychologicalflexibility

Skriv et svar