Om at min fortid er en del af livets rigdom og fylde

ARACA® Snak™ nr. 116 – 20/4-2024 🇩🇰💥
3 minutter i selskab med Anna Helene og Anders Christian der snakker om at min fortid er en del af livets rigdom og fylde.

Hovedbudskaberne i lørdagssnakken i dag er:

  1. Beundring af naturen og personlige ejendele: Samtalen indledes med en beundring af de japanske kirsebærtræer og et strikket lysrødt halstørklæde, som er en værdsat gave.
  2. Venskab og værdien af nære relationer: Der tales om personlige relationer og gaver fra nære venner, som har stor betydning.
  3. Selvrefleksion og personlig udvikling: Der udtrykkes en taknemmelighed over evnen til at lære af fortiden, herunder fejltagelser, og en accept af fortidens rolle i livet samt de lektioner, der er lært.
  4. Metaforer om livets rejse og bagage: Der diskuteres hvordan en kuffert eller rygsæk, fyldt med livserfaringer og minder, symboliserer den bagage, man bærer med sig. Der opfordres til at gøre denne “kuffert” lettere ved bevidst at vælge, hvad der tages med fremadrettet.
  5. Forhold til fortiden og nuet: Der lægges vægt på vigtigheden af at forholde sig til sin fortid uden at lade den dominere nutiden og fremtiden. Det understreges, at det er vigtigt at tage ejerskab over sin fortid og bruge den til at forme et bedre nu.
  6. Praktiske råd om livshåndtering: Der gives råd om at pakke “livets kuffert” med nødvendigheder snarere end unødvendige byrder, hvilket også gælder personlige relationer og selvopfattelse.
  7. Afslutning med en opfordring til selvtaknemmelighed og forberedelse til weekenden: Samtalen afsluttes med en påmindelse om at være taknemmelig for de fejl, man har begået, da disse er grundlaget for personlig vækst, og en opfordring til at tænke over, hvad man prioriterer og værdsætter i sit liv.

Se og hør lørdagssnakken her

Og på vores sociale medier.

♥️ Livet elsker dig
Anna Helene Hjort
ICF og ACT Matrix Coach
ARACA® – det handler om dig.™

#Psykologiskfleksibilitet #Psykologisktryghed

#ACTMatrix

#Coaching

Skriv et svar