KONTRASTER 1-3 💥

KONTRASTER 1 AF 3 💥
Jeg genkalder den følelse jeg får når nogen roser mig, når jeg bliver anerkendt eller accepteret af andre. Jeg sammenligner nu denne følelse med den følelse der opstår i mig, når jeg iagttager solnedgangen eller solopgangen – eller naturen generelt – eller når jeg læser en god bog eller ser en virkelig god film.

Jeg bemærker følelsen, og sætter den i kontrast til den første, hvor jeg blev rost.

Den første er følelsen af lettelse. Den oprinder fra mit ego’s tillærte behov for selvforherligelse og selvpromovering; “Pyha, jeg er altså god nok”.

Den anden er følelsen af glæde – den udspringer af min selvindsigt, og er en iboende og uselvisk sjælefølelse; “Jeg hviler i den jeg er, og jeg ved jeg er god nok”.

KONTRASTER 2 AF 3💥
Her er en anden kontrast: jeg genkalder de følelser jeg har når jeg lykkes – “Nu har jeg nået toppen Mor!”, når jeg vinder et computerspil, et væddemål eller en diskussion.

Jeg sætter nu denne følelse i kontrast med den følelse jeg får, når jeg virkelig nyder, og er i flow med det arbejde jeg udfører. Den følelse jeg har, når jeg er optaget af den handling jeg er dybt engageret i.

Jeg mærker igen den subtile forskel mellem den første og den anden følelse: følelsen af lettelse kontra følelsen af glæde indeni.

KONTRASTER 3 AF 3💥
Endnu en kontrast: Jeg minder mig selv om hvordan jeg følte det da jeg havde magten, da jeg var chefen, når folk så op til mig og tog imod ordrer fra mig, eller når jeg var succesfuld og populær.

Jeg sammenligner denne følelse med følelsen af ​​intimitet og venskab, som de gange hvor jeg hygger mig med en nær ven eller i selskab med familie og nære venner, samvær hvor vi har det sjovt og der er megen latter.

Den første følelse giver mig ikke den næring og frembringer ikke den glæde i mig, som jeg får af at betragte naturen, nyde selskabet med gode venner, eller elske mit arbejde; i stedet oplever jeg blot den forbigående fornøjelse, spænding, lettelse – og så tomhed.

Dejlig dag til dig 💥

De bedste hilsner
ARACA® – det handler om dig.™
Anna Helene Hjort 🕺💃

Ønsker du mere glæde og velvære i dit arbejde og dit liv som helhed, så er en executive coachingrejse måske noget for dig. kontakt mig her for mer:

psykologiskfleksibilitet #psychologicalflexibility #psykologisktryghed #psychologicalsafety #coaching #ACTMatrix.dk #ACT #ARACA.dk

Skriv et svar